USKRSNA PORUKA predsjedavajućeg pastora Evangeličke metodističke crkve u Hrvatskoj

Kao vjernici sa velikom zabrinutosti pratimo događanja na Istoku Europe. Rat i njegove posljedice podigle su ponovno svijest o tome koliko je zlo  realno i vrlo blizu nama ljudima te potvrdilo biblijsku istinu da živimo u ranjenom i grješnom svijetu. Dužnost je kršćana moliti za mir i zalagati se za one koji su pogođeni ratom i njegovim posljedicama.

Svjedoci smo, nažalost i činjenice  kako se usred ovoga rata pojavljuju poruke kršćanskih vjerskih poglavara koje opravdavaju agresiju i nastoje prikazati brutalne napade na gradove i civile u Ukrajini kao metafizičku borbu dobra i zla. Takav stav  je potpuno neprihvatljiv i daleko od izvornog nauka i poslanja Isusa Krista, a to je poslanje ljubavi za svakog čovjeka, grješnike i neprijatelje Božje.

Isusova zastupnička smrt, pokop i njegovo slavno Uskrnuće su središte kršćanske vjere i moraju nas poticati  na obnovljeni način razmišljanja nasuprot uskogrudnih nacionalno-političkih interesa.

Ne dajmo se stoga nadvladati tmurnim ozračjem, ratnim strahotama niti predviđanjima o nesigurnoj budućnosti. Uskrsli Isus nam upravo u teškim vremenima daje izobilje utjehe, snage i ljubavi kako bi živjeli život vjere, nade i blagoslova za sebe i bližnje.

Neka vam je svima  blagoslovljen Uskrs.

Pastor Vatroslav Župančić

Predsjedavajući pastor Evangeličke metodističke crkve u Hrvatskoj

Izvor: HPK

Vidi još...