Vodstvo

Predsjedavajući pastor – Vatroslav Župančić

Teolog i magistar povijesti koji je mnogo godina radio u realnom sektoru. Samim time poznaje probleme svakodnevnice s kojima se ljudi suočavaju. Ranu mladost proveo je dinamično, s vrlo malo povezanosti s Crkvom. Sudionik je Domovinskog rata i sa 23 godine doživljava kršćansko obraćenje. Priključuje se Evanđeoskoj crkvi, te je godinama djelovao kao propovjednik i evangelizator. Osobitu pozornost i djelovanje imao je u aktivnostima civilnog društva. Osnivač je udruge Reforma ⎼ za promicanje etike, morala i obiteljskih vrijednosti te dugogodišnji član skupštine Udruge Veterana, vojnika, i domoljuba (UVVID).

Proveo je više godina u pastoralnoj službi Evangeličke metodističke crkve (Evangelisch- methodistische Kirche) u Njemačkoj. Godine 2021 je izabran za predsjedavajućeg pastora Evangeličke metodističke crkve te je pastor crkvene općine u Zagrebu. Oženjen je i otac dvoje djece.

Voditeljica crkvenog vijeća – Martina Lukić

Diplomirana pravnica. Osobito je angažirana u obrani života nerođenih, kao predsjednica Hrvatskog pokreta za za život i obitelj . Bila je aktivna i u političkom području a u crkvi zastupa zajedništvo vjernika i u suradnji s pastorom i vijećem aktivno sudjeluje u ostvarivanju misije i vizije „Evangeličke metodističke crkve u Hrvatskojˮ. Udana je i majka dvoje djece.