Evangelička metodistička crkva konsternirana dodjelom nagrade Mireli Čavajdi

Evangelička metodistička crkva u Hrvatskoj osvrnula se na dodjelu Nagrade Grada Zagreba ”Zagrepčanka godine” koja je pripala Mireli Čavajdi.

”S gnušanjem i konsternacijom primili smo informaciju odluci Skupštine grada Zagreba da se Nagrada Grada Zagreba „Zagrepčanka godine“ za 2022. godinu dodijeli gospođi Mireli Čavajda. za 2022. godinu.

Postupak dotične gospođe koja je uz pomoć slovenskih liječnika izvršila pobačaj svog nerođenog na djetetu u 27. tjednu trudnoće (kojeg je sama nazvala Grga) duboko je nemoralan, nehuman i nekršćanski čin koji ne pruža nikakav argument niti primjer koji bi opravdao dodjelu cijenjene nagrade glavnog grada Hrvatske.

Smatramo također da su pojedini mediji u kontekstu događanja oko žalosnog
slučaja gospođe Čavajda bili pristrani te su zloupotrijebili medijski prostor u svrhu širenja propagande kulture smrti”, stoji u priopćenju koje potpisuje Vatroslav Župančić, Senior Evangeličke metodističke crkve u Hrvatskoj.

Evangelička metodistička crkva u Hrvatskoj ovim je putem izrazila ”svoje duboko neslaganje s odlukom Skupštine grada Zagreba”.

Pozvali su i Mirelu Čavajdu da ne primi nagradu.

Čavajda je, podsjetimo, ne samo primila nagradu, već ju je u svom govoru posvetila pobačenom sinu Grgi.

Izvor: narod.hr

Vidi još...